Blog

Ücretsiz PLC kurslarıyla mekatronik setlerde yapılan PLC eğitiminin karşılaştırılması

Pek çok belediye ve meslek odası ücretsiz PLC kursu adı altında aktiviteler düzenlemektedirler. Meslek edindirme kursu olarak adlandırılan bu girişimler çoğu zaman PLC eğitimi vermek yerine PLC nin öğrenilemez bir kavram haline gelmesine sebep olmaktadır. PLC eğitimi zor olmamakla beraber kursiyerlerin birebir katılımları ve kademeli olarak yürütülmesi gereken bir eğitimdir. Öğretim düzeni bozulur, önceden öğretilmesi gereken kavramlar sonraya bırakılır ve öğretim metodunda kopukluk olursa ve bu işlemlerin neredeyse hepsi pratize edilmeden teorik olarak anlatılırsa, PLC eğitimi içinden çıkılmaz bir noktaya gelebilir.

Ücretsiz PLC kursları ve mekatronik setlerde neredeyse birebir yapılan ve her kursiyere bir bilgisayar ve set verilerek yapılan PLC kurslarını karşılaştırırken birkaç önemli faktörü göz önünde bulundurabiliriz:

Ücretsiz PLC kursları genellikle kısır ve son teknolojik gelişmeler umursanmadan hazırlanan içeriklere sahiptir ve temel PLC programlama konseptlerini kapsar. Bununla birlikte, mekatronik PLC eğitim setlerinde yapılan kurslar, daha kapsamlı bir yaklaşım sunabilir ve PLC'yi diğer mekatronik bileşenlerle entegre etme becerilerini öğretebilir. Mekatronik setlerde yapılan eğitimler son teknoloji güncel bilgileri ve uygulamaları içermek zorundadır, çünkü aksi takdirde kursiyerler para ödeyip bu kursu tercih etmezler. İnsanlar bilmediklerine para ödediklerinde çok daha yüksek bir dikkat seviyesinde dinler algı düzeylerini maksimumda tutarlar. Bu nedenle herhangi bir ödeme yapılmayan ve içeriği güncel olmayan bir kurs yerine, güncel bilgilerin sunulduğu ve bir miktar ödemenin alındığı bir kursu tercih etmek, hem konuyu anlayıp uyguluyor olmanızı hem de yetkinliğinizi artırmanızı sağlayacaktır. Aksi takdirde hayatınıza ücretsiz zaman kaybından öte bir dokunuş yapamayacak bir aktiviteye katılmış olursunuz

Mekatronik PLC Eğitim setlerinde yapılan PLC kursları, öğrencilere gerçek dünya uygulamalarıyla çalışma fırsatı sunar. Bu, teorik bilginin pratik becerilere dönüştürülmesini sağlar. Aslında bunun dışındaki öğretim metodları PLC eğitiminde ne yazık ki başarısızlığa uğrayacaktır. Çünkü elinizle yaptığınızı beyninize oturtamadığınızda, tek başına kaldığınızda uygulamaları beceremeyebilirsiniz. Ancak düşündüğünüzü hayata geçirip manüplasyon ve beyin beraber çalıştığında unutma sıkıntısı ortadan kalkacaktır. Ayrıca birkaç ayrı konu başlığında kurgulanmış mekatronik PLC eğitim setleri her sette başka bir konu başlığında uygulamalı uzmanlaşmayı mutlak hale getirir. Çünkü setteki o motor doğru hızda çalıştırılmadan, bant dönmez ve bandın üzerindeki nesneler rengine göre piston ve ventiller yardımıyla doğru kanallara itilemez, gibi senaryolarla kursiyerin öğrenmeme şansı sıfıra düşürülür.   Çünkü bu uygulamada motor devrini varsa redüktör tahvil oranının, renk algılayan fotosellerin tepki süre ve hassasiyet durumunu, yine piston ve ventillerin bu uygulamada hız ve tepki sürelerini öğrenmek zorundadır. Ücretsiz kurslar genellikle daha az uygulamalı deneyim sunar ve genellikle sadece temel programlama becerilerini öğretir. Teorik bilgiler çok kısa sürede unutularak kursiyerin kafasında PLC kavramını anlamak zorlaşmaya başlar.

Mekatronik PLC eğitim setlerinde yapılan PLC kursları genellikle güncel teknoloji ile paralelekipmanlarladonatılmıştır. Bu, kursiyerlerin güncel endüstri standardına uygun ekipmanlarla çalışarak gerçekçi deneyimler kazanmasını sağlar. PLC eğitiminde öğrenilen programlamanın bilgisayarda hazır bulunması eğitimin kalitesini ve süresini seviye atlatacaktır. Özellikle her kursiyer için ayrı ayrı bilgisayarın olması farklı senaryolarda kurgulanmış setlere yapılan yazılımın yüklenerek kolayca test edilmesine olanak tanır. Ücretsiz kurslar genellikle sanal ortamda veya temel seviyede ekipmanlarla yapıldığı için bu deneyimi sunmayabilir.

Mekatronik setlerde yapılan kurslar genellikle bir ya da birden çok eğitmen veya mentor tarafından yönlendirilir. Bu, kursiyerlere sorularını sorma ve rehberlik alma imkanı sunar. Yapılabilen uygulamalarda takdir gören kursiyer yapamadığında yardım alabilir. Bu durum kursiyerin motivasyonunu en yükseğe çıkararak öğrenme hızını artırır.Ücretsiz kurslarda bu tür destek genellikle sınırlıdır veya hiç bulunmayabilir.

Sonuç olarak, mekatronik setlerde yapılan PLC kursları genellikle daha kapsamlı bir eğitim deneyimi sunar ve öğrencilere pratik beceriler kazandırırken, ücretsiz kurslar genellikle bilgi edinmek için daha uygundur.

WhatsApp Destek Hattı